IMPLANTOLOGIJA

Dentalni implant je zamena za koren prirodnog zuba i ugrađuje se u viličnu kost. Najčešće se izrađuje od titanijuma i koristi se u stomatologiji za nošenje nadoknade jednog ili više zuba kako bi se zamenili izgubljeni pojedini zubi ili grupe zuba.

Praktično svi dentalni implanti koji se danas koriste su oblika korena prirodnog zuba i nazivaju se endoosealni implanti.

Oni su optimalno rešenje u terapeutskom, medicinskom ali i u estetskom smislu.

Implanti pacijentima vraćaju osećaj prirodnih zuba, izgledaju prirodno i uklapaju se u preostali zubni niz.

Kolika je uspešnost postavljanja implantata?
Implantologija
Implantologija
Implantologija

Od prve konsultacije do prvog hirurškog zahvata potrebno je samo par dana, i jos dva do tri meseca dok se implantat potpuno ne integriše u kosti.Ovaj period može biti i duži (6-9 meseci) u zavisnosti od stanja zubne kosti, jačine zagrižaja i sl. Ipak, treba naglasiti da se stalnim napretkom metoda i sistema potavljanja implantata, taj period neprestano skraćuje.

Koliko traje čitava procedura?

Ugradnja implanata počinje prvom konsultacijom sa pacijentom, analizom 3D rtg snimka, kao i sagledavanjem stanja kosti vilica i mekog tkiva. Za potpuno integrisanje implanta u kost potrebno je od četiri do šest meseci. Treba naglasiti da u odredjenim uslovima postoji mogućnost imedijatnog (neposredno nakon vadjenja zuba) ugradjivanja imlanata.

Koji su potencijalni problemi za uspešnu ugradnju implantata?

Nedovoljna količina kosti i njen kvalitet mogu biti kontraindikacija za postavljanje implantata. U takvim slučajevima pristupa se dodatnoj hirurškoj proceduri nadogradnje veštacke kosti(augmentacija).
Takođe i lose opšte zdravstveno stanje, kao i pacijenti kod kojih je nemoguće uspostaviti adekvatnu oralnu higijenu, mogu ugroziti uspešnost implantne rehabilitacije.

32000 Čačak
Kralja Petra I bb
+381 32 32 11 24
+381 65 232 90 80 dr Milan
+381 64 232 90 80 dr Zoran
info@dentalcentarjugovic.com
Copyright © 2024 Dental Center All rights reserved